Soittulaiset Unkarissa

Sanotan, että matkailu avartaa. Klubissamme syntyi kuningasajatus matkan järjestämisestä Unkariin huhtikuussa 1991. Tuumasta toimeen. Niinpä muutaman lionin muodostama ryhmä löivät viisaat päänsä yhteen ja ryhtyi etsimään tietoa matkanjärjestäjistä sekä lennoista. Tämän jälkeen suunnittelemaan matkaa. Pitkän ja perusteellisen harkinnan  tuloksena oli matka ohjelman runko valmis esiteltäväksi klubikokoukselle. Matka suunniteltiin koko perheelle sopivaksi johon, liittyi ohjelmaa kaikille ja kaiken ikäisille. Kohteena olisi Budapest jossa viipyisimme pari vuorokautta. Täältä matka jatkuisi Egeriin tuohon kuuluisaan viinikaupunkiin. Pusta ja muut nähtävyydet selviäisivät Budapestissä, jossa tapaisimme Judith, matkaoppaamme.

Bussilla Helsinkiin Vantaan lentoasemalle ja menoksi! Budapestissa oli oppaamme vastassa ja siellä oma bussi odottamassa. Leijonalauma puolisoineen ja pentuineen siirtyivät varattuun bussiin ja jouhevasti hotelliin. Näin olimme matkamme ensimmäisessä kohteessa.

Oppaamme Judith oli suunnitellut toimivan kokonaisuuden. Oli tutustumista kaupunkiin. Nyt tiedämme kumpipuoli on Buda ja kumpi Pest. Operettiteatteriesitys oli elämys sinäänsä. Moskovan suuri sirkus oli pennuille ja muillekin mukana olijoille suuri ja antoisa kokemus. Matkustimme myös ystävyysrautatiellä, jota Budapestin nuoret hoitivat ammattilaisen ottein.

Vierailumme Budapestissa huipentui tapaamiseen Lions Club Budapestin lionien kanssa. Puheita pidettiin ja viirejä vaihdettiin. Kokous oli lämmin henkinen ja mielenkiintoinen. Kokouksen jälkeen nautittiin yhteinen illallinen, jossa maljoja kohoteltiin ja ystävyyttä vannottiin. Ilta vierähti ja aamutunneilla tulimme takaisin hotelliimme.

Matkamme jatkui kohden Egeriä, missä saimme maistella mm. unkarilaisia laatutisleitä. Ovathan Egerin viinialueet ja viinit maailman kuuluisia. Kävimme myöskin pustalla, tippukiviluolassa, metsäalueella ja Tonavan mutkassa.

Mielenkiintoinen ja antoisa matkamme oli lopuillaan. Viimeisenä iltana nautimme juhlaillallisen unkarilaismusiikin soidessa taustalla. Vertaillen kokemuksiamme ja mietteitä matkamme annista ja onnistumisesta.  Matka oli onnistunut, oli kaikkien yhteinen mielipide. Mukavat muistot ja mieliin jäävät kokemukset kultaavat ajatuksiamme vielä tänäänkin.

Tulihan elämyksiä, kokemuksia ja roppakaupalla uusia "iteoita"! Matkailu todella avartaa!!!